Alvesta Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Höstens program 2019

Lördagen 17/8
Årets resa tar oss till Halland, se separat program.

Måndagen 26/8 18.00
Trädgårdsvandringar. Vi börjar hos Göran och Ann-Charlott i Sköldstad Jonsgård 3, där får vi se en fin trädgård med mycket natursten, en damm och mycket buskar och perenner. Vi åker sedan vidare till Vivianne Martinsson i Elofstorp Nästagård 1, för att se på hennes fina grönsaksodlingar och övrigt vackra lantliga trädgård. Här fikar vi vår medhavda fikakorg tillsammans – om det är kyligt kan vi sitta inne i ladan.

Torsdagen 5/9 18.00
Trädgårdsvandring. Vi tittar in till en trädgårdsdesigners egen trädgård –         hur har hon det? Birgitta Eklund på Glasvägen 6 i Alvesta – som också jobbar   på Klockaregården. Trädgården ligger i norrläge, innehåller mycket grönt, bladväxter, träd och spännande rumslighet. Vi fikar efter besöket med egen fikakorg.

September månad
Vi har även i år möjlighet att musta våra äpplen hos Ulrika Danielsson på Källvägen 4 i Sandsbro. Tel. 070-3277762. Boka direkt med Ulrika, några stycken tillsammans eller i grupper som Ulrika sätter samman. Läs mer om hur äpplena ska vara, hur det går till, fruktåtgång och pris mm Det går inte med sommarfrukt!  Läs mer information på Växjö Trädgårdsförenings hemsida.

Lördagen 21/9 10.00
Bakluckeloppis – vi säljer / byter växter med varandra i föreningen, samt kanske säljer lite till andra kunder. Vi samlas utanför Hjortsberga Måleris butik på Värnamovägen 10.00 – medtag gärna egen fika. Anmälan/ frågor till Eva Karlsson   070-6981673.

Tisdagen 15/10 18,30
Föreläsning och bildvisning av vår medlem Anette Brunsell – platsen är som vanligt Equmeniakyrkan i Alvesta (Storgatan 36) Anette lär oss och inspirerar oss till nyttoodling – ”Självförsörjande i en villaträdgård” Sen har vi hela vintern att planera nästa odlingsår!                                                             Vi fikar tillsammans och har lotteriförsäljning som vanligt.                                Medtag gärna en skänkt lotterivinst.

Lördagen 23/11 10.00
Adventspyssel – vi upprepar förra årets trevliga pyssel – tillsammans skapar vi dekorationer, delar med oss av idéer och har vi dekorationsmaterial från skog och trädgård kan vi ”byta” – tag gärna med lite extra om du har något fint. Vi träffas i Equmeniakyrkan – vi äter lunch tillsammans och delar på kostnaden. Beräknad tid 10-15. Anmälan till Eva Karlsson 070-6981673.