Alvesta Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Tidigare aktiviteter

2019

Onsdag 23/1 18.00
Föreläsning med fika/umgänge och lotterier
Camilla Johansson Daher kommer från Värnamo, är medlem i STASS och tidigare ordförande där, haft ”öppen trädgård” flera gånger. Hon inspirerar oss inför kommande odlingsår med föreläsningen ”Nya bekantskaper och gamla favoriter i ett älskat kaos”.

Onsdag 13/2 18.00
Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson föreläser åter.
Gunnels tema är Mina, dina, alla våras trädgårdar – Trädgårdstankar kring varför vi har trädgård och vad vi vill ha den till. Öppen föreläsning för både medlemmar och andra trädgårdsintresserade

Tisdag 12/3 18.00
Årsmöte och därefter föreläsning av Cecilia Wingård för medlemmar i Alvesta trädgårdssällskap
– om luktärter och hur vi odlar dessa skönheter.
Bok och frö-försäljning samt förtäring med smörgåstårta och kaffe.

Torsdag 11/4 18.30
Vårpyssel i butik ”Trädgården” Om du vill – ta med kärl annars finns allt att köpa. Fika och liten deltagaravgift.

Söndag 5/5
”Vår på Tyrolen” Föreningen medverkar, kom gärna och sälj av ditt överskott. Plantor, perenner och sticklingar. Vi sprider kunskap om vår förening och blir kanske fler trädgårdsnördar.

Lördag 11/5 10.00
Karl-Erik Karlsson lär dig ympa fruktträd. 

Onsdag 5/6 18.30
”Två trädgårdar på en kväll” i Tävelsås.
Vi samlas i Stjärnvik Wasaborg, hos Monika och Leif – de har Perenner, grönsaker, buskar, exotiska växter i vinterträdgård samt två växthus. Därefter vidare till Kerstin och Thomas på Stjärnviksvägen 6 som har stor fin trädgård med damm, rosor, perenner och egen brygga.

Tisdag 25/6 18.30
Trädgårdsbesök hos vår föreningsmedlem Marie-Louise Magnusson i Ekhaga Benestad. Hon har en stor trädgård på olika nivåer med sjön bakom – en romantisk trädgård med övervägande gammeldags rosor. 

2018

Onsdag 8/8 18.00
Trevlig Trädgårdsvandring i högsommartid
Vi åker till Gemla och ser på två trädgårdar, start hos Bengt och Lilian, adress Brända Backen 4. Därefter kör vi till Jamie och Ingrid som bor på Södra vägen 6. Medtag kaffekorg som vi avnjuter som avslutning

Lördag 18/8 06.30
Resan går i år till Skåne och Blekinge, vi besöker både privata trädgårdar slott och anrik Handelsträdgård

Lördag 8/9 10.00
Vi besöker Maja Söderberg Tolg Björkhaga – och Nybrukarna. Majaär författare till kokböckerna – ”Sju årstider i Majas kök” och”Majas klimatmat.” Hon har under många år föreläst och utbildat om hållbar mat och Nybrukarna är hennes sätt att kombinera sin odlingspassion med engagemanget för hållbar mat – ”Vår stora höstsatsning på föreläsning” – ute på plats i de 3000 kvadratmeter stora odlingarna, och tunnlarna.

Vi avslutar med lite ögonfröjd och inspiration i Kerstin Bohlins vackra trädgård vid VILLA FRESCO – här packar vi upp vår medhavda kaffekorg och fikar tillsammans under tak vb.

Lördag 6/10 09.00
Vi försöker igen – hoppas på bättre äppelskörd i år. Vi beger oss till Ulrika Danielsson på Källvägen 4 i Sandsbro och mustar våra egna äpplen. Det du behöver är ca 4 stora matkassar med hela, rena, och mogna äpplen – inga mjöliga sorter – det blir inte bra. Du får ut ca 15 liter färdig must. Man behöver rena flaskor eller dunkar till musten. Kostnaden är 150 kr/medlem. Ulrika har även en vacker trädgård som vi brukar kika runt i medan vi väntar. Anmälan till Ulla-Stina senast 30/9 på telefon 0709955102.

Torsdag 8/11 18.00
Bildvisning och föreläsning – Vår styrelsemedlem Helen Gustavsson har många intressen och två av dessa är vackra trädgårdar och fotografering. När höstmörkret faller visar Helen godbitarna av några resor hon gjort, England, Italien och Frankrike. Vi träffas i Missionskyrkan, efter bildvisningen fikar vi och säljer lotter. Medtag gärna någon vinst till lotteriet.

Lördag 24/11 10.00
Pyssel med Ulla-Karin Horn – vi får inspiration inför advent– hon jobbar mycket med naturmaterial, det enkla är det finaste. Vi träffas i Missionskyrkan och tillverkar egna alster som kanske är lite mer personliga än ”det man hittar överallt” Vi ska ha en riktig myslördag!