Alvesta Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Resa 17 augusti 2019

Årets Trädgårdsresa – 190817

Resan tar oss till Halland med fantastiskt fina trädgårdar!
Avresa lördagen 17/8 från ICAs parkering vid torgdelen – 06.30.
Beräknad återkomst ca 20.00.

Bindande anmälan till Ulla-Stina – 0709955102 senast 11/8. Pris = 550 kr.
Betalning på kontonummer 8169-5,964099082-7 Swedbank, eller på föreningens Swish.nr- 1232993236 – i båda fallen i ”Meddelandet” skriv ert namn. Avbokad resa återbetalas ej annat än vid allvarlig sjukdom. Ange ev. allergi mm vid anmälan.
Frukostfika, middag och eftermiddagsfika ingår i priset, medtag dryck och frukt vb.

  • Vi reser via Halmstad och kör mot Morup – där besöker vi Camilla och David Runevad. Här fikar vi frukostfralla med kaffe. och får berättat och visat deras trädgård, Camilla jobbar som trädgårdsdesigner, du kan läsa om dem i Allt om Trädgård nr 5. eller, runevadstradgard.se, eller  instagram:runevadstradgard.
  • Vi kör vidare till Träslövs Trädgård AB – en spännande handelsträdgård som har det där ”lilla Speciella” ex. fina träd och buskar. Härt finns även en visningsträdgård.
  • Vid 12-tiden har vi beställt lunch inklusive kaffe och kaka, i härlig miljö på Strömma Farmlodge i Tvååker – detta ställe är en gammal kvarn som renoverats- ”ett måste att se och uppleva”. Här finns butik med ”sköna måsten” och totalt onödiga ting och inredningsdetaljer allt i en mysig miljö. Läs mer Instagram- @strommafarmlodge
  • Vi avslutar hos paret Kristina och Per-Anders på Eksäter i Övralid. De har tagit över en gammal släktgård som de vårdar ömt. De är trädgårdsentusiaster och Kristina ägnar all sin tid till trädgården, som numera är besöksträdgård. De beskriver sin trädgård som stor och egentligen redan proppfull, både oplanerad och planerad, man tänker stort och tar ut svängarna. Ytan på 10300 m2 fylls av sammanhängande planteringar, de har blivit duktiga på att dela och förmera perenner. I denna fantastiska trädgård dricker vi också vårt eftermiddagskaffe före hemresan. Läs mer på @eksater_tradgard
  • Som vanligt tänker vi roa oss med lite lottförsäljning under resan – bidrag gärna med någon vinst – så blir vinstdragningen extra kul. Lämnas vid påstigningen i Alvesta.