Alvesta Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Information från styrelsen mars 2021

Hej alla trädgårdsvänner!

Året 2020 är väl året de flesta vill glömma (om man bara tänker på pandemin) – nu vill vi se framåt och slippa pandemi och restriktioner. Många trädgårdsvänner har ännu mer njutit av sin trädgård, varit tacksamma att ha den och kanske gjort fler ”projekt” hemma i jämförelse med vad man brukar.

Vi i styrelsen kan glatt konstatera att vad skönt vi rivstartade med program tidigt 2020! – vi hann ju faktiskt med två stora öppna föreläsningar, samt årsmöte med föreläsning före alla restriktioner. På sensommaren ordnades en trädgårdsvandring samt föreläsning om biodling ute på Huseby, samt trädgårdsbesök i Grimslöv. Vi kan konstatera att vi har kvar medlemsantalet – nu tänker vi starta upp igen – hoppas alla längtar efter aktiviteter och socialt umgänge.

Vi ska vara kloka och ansvarsfulla, därför kräver vi anmälningar till allt och vi anpassar efter gällande regler. Årsmötet är framflyttat efter diskussion med Riksföreningen. Det innebär att vi i styrelsen sitter kvar till årsmötet valt ny styrelse 25/5. Vi tror att de flesta av våra medlemmar föredrar ett fysiskt möte, så vi i styrelsen beslutade 2/3 att flytta fram och hålla vårt årsmöte utomhus.

Vi efterlyser trädgårdar att besöka i höst, om någon av våra medlemmar nu känner sig redo för detta – kontakta styrelsen.

Vårens program blev kort och inte så ”arbetat”, men det är som sagt informationen som är viktigast. Vi valde skicka ut till alla medlemmar i år för att uppmuntra er och hålla ut. Vi har också fixat en gåva från Nelson Garden, några fröpåsar kanske kan inspirera. Vi vill att ni är uppmärksamma på er mail om ändringar i programmet sker – det är inte så lätt att planera i dessa tider. 

Hälsningar från styrelsen i Alvesta Trädgårdssällskap.