Alvesta Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Brev från ordföranden januari 2020

Några ord från ordföranden – Hej alla Trädgårdsvänner!

Så startar då ett nytt odlingsår – alltid lika spännande. Du har framför dig programmet för Alvesta trädgårdssällskaps aktiviteter – och vi i styrelsen tycker vi fått till ett trevligt program för kommande vårtermin, hoppas alla tycker så!
Jag tänker att våra medlemmar är en fantastisk tillgång och de flesta av oss tycker att det alltid är lika givande att bli guidade runt i en trädgård och kunna fråga ägaren om olika växter till exempel. Den som öppnar sin trädgård får också en hel del nya idéer från besökarna! Vi hoppas kunna uppmuntra fler att följa deras exempel. – men många av oss borde ”sänka ribban” så vi kan visa vår trädgård och vara stolt över den som den är – vi har ju trädgården för oss själva eller hur?
Det är jätteroligt att konstatera att föreningen fortsätter att växa, vi är nu ca. 145 medlemmar, trots att några av de äldre slutat med ålderns rätt – så det sker en föryngring i föreningen, vilket är positivt tycker jag.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något – Tillsammans kan vi göra mycket!  Kom gärna med förslag till styrelsen på aktiviteter eller trädgårdar för besök.

Införandet av nya medlemsregistret på Riksförbundet är nu klart – och vi hoppas och tror att vi kommer ha stor nytta av detta. Har du inte lämnat din mailadress – du som har en sådan, så kan du gå in på www.tradgard.org och göra detta. Alla borde gå in på sig själv – med hjälp av ditt medlemsnummer och se vad för uppgifter som finns på dig – korrigera om något är fel, eller du bytt mailadress t.ex. Familjemedlemmar räknas nu som fullvärdiga medlemmar i Riksförbundet, föreningen har inte tagit ut någon kostnad för familjemedlem, men däremot kostar det 20 kr i administrativ avgift till Riksföreningen – då får man eget medlemskort med eget medlemsnummer, tidningen delar man givetvis på, de som bor på samma adress
Du kan också läsa vad medlemskapet ger dig tillgång till, odlingskunskap genom kunniga rådgivare och förmånliga medlemspriser vid köp, där du anger medlemsnummer mm. Försäkring vid föreningsaktiviteter ingår. Som medlem stöder du vårt arbete med att bevara alla fritidsodlares intressen.

Lokala Föreningsrabatter: Som medlem i Alvesta Trädgårdssällskap har du rabatt hos AnneMis Blomster, Trädgården och Lisas blommor i Alvesta. Växjö Gardencenter, Lammhults Blomsterhandel, Växtia i Markaryd, Styragården i Väckelsång, och Klockaregården i Öhr, Blomsterbo i Hjortsberga.
Fråga i respektive butik vilka produkter som är rabatterade – du måste visa upp ditt medlemskort, om det ska gälla.

Vi skickar numera ut föreningsprogram och annan information via mail i första hand för att spara port och tänka på miljön. De som inte har mail får givetvis fortfarande utskick som vanligt via posten.

Hälsningar – Eva