Alvesta Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Vårens program 2018

24 Januari

När vintern är mörk och kall kommer Annika Christensen trädgårdsfotograf och känd från Allt om Trädgård för att föreläsa för oss. Hon pratar om trädgården som ”En lisa för själen” Vad är det i trädgården och naturen som gör att vi mår så bra? Trädgården är som friskvård och hjälper oss stressa ner, under kvällen får vi bra tips av Annika på hur man kan hämta kraft i sin egen trädgård – vi får se många stämningsfulla bilder. ”Trädgård i kruka” Vad kan man ha i krukorna de olika årstiderna, plantera hållbart och ekonomiskt, tips och inspiration! Annika säljer även av sina böcker och diverse ”bra att ha i trädgården-prylar”

Plats – Missionskyrkans stora kyrksal – 18,00 – inträde 100 kr

15 Februari

Kerstin Bohlin från Klockaregården i Öhr – kommer och visar bilder från sin egen trädgård och berättar om den och annat trädgårdsintressant. Försäljning av fika och lotter.(medtag gärna bidrag till lotterier)

Plats – Missionskyrkan 18,30

7 Mars

Årsmöte samt därefter besök av ”hemlig gäst” Föreläsning / Underhållning!– prominent, trädgårdskunnig och underhållande. Föreningen bjuder på smörgåstårta, kaffe och kaka. Lottförsäljning.( medtag gärna bidrag till lotterier)

Plats – Missionskyrkan 18,30.

22-25 Mars

Trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö. Årets tema-Mixa och Maxa!  www.nordiskaträdgardar.se

14 April

Ljungby Trädgårdsförening firar 50-årsjubileum-Föreläsningar  mm. Mer information finns på deras hemsida  www.ljungbytf.se

20-22 April

Bo och Trädgårdsmässa i Tipshallen Växjö

6 Maj

Trädgårdsfest på Tyrolen 10-15. Vi deltar och visar upp vår förening. Vi säljer egenodlade plantor mm. Mer info på www.bladinge.se Anmälan och information – Eva Karlsson. Tel. 070-6981673.

20 Maj

Alvesta Trädgårdssällskap ansvarar för Årsmöte i Länsförbundet Kronobergs RST – på Huseby Bruk. Mer info på www.kronobergtradgard.org

23 Maj

Trädgårdsvandring 18,00 hos Inger och Bertil Rydiander i   Broaskog, Norrhult 1. Här hittar vi både ovanliga växter och de som ej borde klara vårt klimat – hur gör man? Efter visningen åker de som vill till Broaskogs café och fikar.

12 Juni

Trädgårdsvandring 18,00 hos Ninnie Edheimer i Stenslanda Kullen – Tävelsås. Här blir vi visade runt av Ninnie i hennes sagolika trädgård. Entré och fika= 50 kr.

1 Juli

Tusen Trädgårdar – Missa inte detta – Se länk till Trädgårdsriket längst ner på sidan

18 Augusti

Boka detta datum för höstens resa